Extragerea Primei Doamne de catre presedintele Iohannis

Extragerea Primei Doamne de catre presedintele Iohannis


Nu se face gaura in cer pentru ca doamna Carmen Iohannis nu se prezinta in fata procurorului, unde a fost invitata in calitate de martor in dosarul penal deschis in rem, legat de modul fraudulos in care familia a dobandit imobilul din Sibiu. Dar, totusi, subiectul este intens comentat. Oare de ce? Este presa obsedata de acesta tema? Sunt analistii atat de sedusi de faptul ca o persoana martor intr-o ancheta penala a fost impiedicata de imprejurari sa se prezinte in fata procurorului?

Acest caz nu este pur si simplu o istorie a unui cetatean impiedicat de imprejurari azi sa ajunga la Parchet, dar care, in buna intelegere cu procurorul, se va prezenta totusi intr-o alta zi pentru a depune o marturie. Nu este un simplu caz din mai multe motive.

1). Ancheta se desfasoara avand ca subiect modul vadit ilicit in care a fost dobandit un imobil in buricul Sibiului si pe care familia Iohannis l-a inchiriat in beneficiul Raiffeisen Bank, obtinand in schimb sute de mii de euro. Asa cum s-a dovedit in instanta, in mod definitiv, si cum este consemnat in sentinta civila, actul in baza caruia primarul de atunci, Klaus Iohannis, sotia acestuia, Carmen Iohannis si mama acesteia, intre timp decedata, era un document falsificat. De un secretar de primarie, impotriva caruia s-a si deschis o ancheta penala, dar care pana la finalizarea dosarului sau a decedat. Aceasta imprejurare cum ca la baza achizitiei imobilului s-a aflat un document fals putem admite, la limita, ca nu ar fi fost cunoscuta initial de catre sotii Iohannis. Mai tarziu insa, pe masura ce s-a derulat procesul, faptul a devenit evident, dar sotii Iohannis tot nu au renuntat la imobil. Au pierdut procesul, s-a consemnat in sentinta ca documentul reprezinta un fals si nici in aceasa imprejurare familia Iohannis nu a renuntat la imobil si a facut apel. A pierdut si la apel, din nou s-a consemnat existenta falsului, din nou sotii Iohannis au ignorat acest lucru si au utilizat o cale extraordiara de atac. Care a fost solutionata. In acelasi mod. Si, in continuare, sotii Iohannis nu renunta. Nici pana in ziua de azi. Acestea sunt circumstantele in care se redeschide ancheta penala. Care, asa cum se intampla de obicei, nu prea inteleg de ce, este pentru moment in rem. Ca si cand nu s-ar sti cu subiect si predicat cum s-au petrecut in linii mari lucrurile.Citeste si  Fosta candidată la Primărie s-a împăcat cu soțul după ce stabiliseră divorțul!

2). Intrebat fiind de jurnalisti ce se va intampla cu aceasta convocare, de vreme ce doamna Carmen Iohannis il insoteste la Londra pe presedinte, acesta a raspuns pe de-o parte ca doamna Carmen Iohannis este nevinovata iar pe de alta parte ca are loc o vizita de stat, de la care doamna nu putea sa lipseasca. Daca ar fi sa-l psihanalizam in baza acestui raspuns, am trage imediat concluzia ca domnul Klaus Iohannis, asa cum de altfel a dovedit-o frecvent, nu crede in prezumtia de nevinovatie. Si tocmai de aceea s-a grabit sa afirme ca sotia lui este nevinovata. Pentru noi, cei care respectam cu adevarat prezumtia de nevinovatie, o persoana, orice fel de persoana este nevinovata, pana cand impotriva ei este pronuntata o hotarare judecatoreasa definitiva, care stabileste altceva. In al doilea rand, presedintele Klaus Iohannis a invocat o vizita de stat, care in realitate nu exista. Care exista doar in declaratia domniei sale data in fata jurnalistilor si pe

Sursa