250.000 de euro din bugetul Sectorului 1 pentru excursii organizate de o agenție de publicitate. Societatea aparţine unui fost administrator la firmele lui Nelu Iordache

250.000 de euro din bugetul Sectorului 1 pentru excursii organizate de o agenție de publicitate. Societatea aparţine unui fost administrator la firmele lui Nelu Iordache


Primăria Sectorului 1 a plătit nu mai puţin de 910550 de lei pentru organizarea a 30 de excursii pentru copiii fără posibilităţi materiale din sector unei firme controlate de un fost administrator al patronului Romstrade, Nelu Iordache. Firma câștigătoare este Cherries and Pitches SRL, înființată ca agenție de publicitate și controlată în prezent de Dorel Stoica, fost administrator al societății Romstrade. Patronul Romstrade, Nelu Iordache, a fost condamnat în 2017 în primă instanță în dosarul deturnării pentru autostrada Nădlac-Arad.

Conform anunţului publicat pe site-ul Centrului Cultural al Sectorului 1, excursiile însemnau transport, cazare (o noapte) și mese gratuite, activități sportive jocuri, programe educaționale, spectacole, foc de tabără. (Vezi aici anunțul de licitație)

Excursiile se organizau între lunile august şi noiembrie, în weekend, iar elevii aleşi trebuiau să aibă domiciliul stabil în Sectorul 1, să urmeze o formă de învățământ într-una dintre unitățile de învățământ de pe raza Sectorului 1, să aibă rezultate meritorii la învățătură și în alte tipuri de activități sau să provină din medii sociale defavorizate: beneficiază de ajutoare sociale din partea Sectorului 1, sunt familii cu 3 sau mai mulți copii sau în care unul dintre părinți beneficiază de ajutor de șomaj, sau copii care locuiesc cu un singur părinte, familii în care unul dintre părinți este pensionar sau decedat sau copii care un handicap, de orice natură sau formă, atestat medical.În criteriile de departajare, urmau să conteze 5% experienţa şi 95% preţul propus. Firma declarată câştigătoare este Cherries and Pitches SRL, o societate înfiinţată în 2017 care are ca obiect de activitate principal „activităţi ale agenţiilor de publicitate” şi care, în 2017, nu a avut cifră de afaceri şi a înregistrat o pierdere de 250 de lei.

Citeste si  Văduva și copiii milionarului, buni de plată pentru Bentley-ul în care afaceristul și-a găsit sfârșitul!

Cherries and Pitches SRL a fost înfiinţată de Cameliu Sandu Cristi, în septembrie 2017, ca agenţie de publicitate. Pe 7 iunie 2018, fostul administrator al societaţii Romstrade, Dorel Stoica, intră în firmă cu 1 parte pentru ca, o săptămână mai târziu, să preia întreg pachetul de acţiuni. O lună mai târziu îi schimbă sediul social şi în octombrie adaugă un alt obiect de activitate: „activități de îngrijire zilnica pentru copii si autorizarea activității în afara sediului social si punctelor de lucru.”

În ianuarie 2012, Stoica Dorel este numit de Nelu Iordache, patronul grupului de firme Romstrade administrator la societatea Romstrade Pasaj Infrastructură CDG SRL pe o perioadă nedeterminată. Cei doi sunt amândoi din Adunaţii Copăceni. O lună mai târziu, îi este încredinţată şi funcţia de administrator al S.C. RST PARK & SHOP CENTER- S.R.L, o firmă al cărei acţionar majoritar era SC Romstrade SRL.

Patronul Romstrade, Nelu Iordache, a fost condamnat în 2017 la o pedeapsă nedefinitivă de 6 ani şi 3 luni, în cazul deturnării fondurilor pentru autostrada Nădlac-Arad. Instanţa a dispus şi confiscarea a 79.624.828 de lei de la omul de afaceriSursa Foto: Facebook, primarul sectorului 1 Dan Tudorache

 

Sursa