„Oglinzile tacerii” – expozitie personala Manuell Manastireanu, la Palatul Culturii din Iasi

„Oglinzile tacerii” – expozitie personala Manuell Manastireanu, la Palatul Culturii din Iasi
Muzeul de Arta din Cadrul Complexului Muzeal National „Moldova” – CMNM Iasi organizeaza la Palatul Culturii din Iasi, in perioada 8 – 30 noiembrie 2018, Expozitia „Oglinzile tacerii”, semnata de artistul vizual Manuell Manastireanu. Vernisajul va avea loc joi, 8 noiembrie 2018, ora 18.00, iar despre expozitie va vorbi criticul de arta dr. Maria Bilasevschi. Invitat: violonistul Bogdan Onofrei.

Lucrarile fac parte din proiectul personal consacrat Centenarului Romaniei de catre Manuell Manastireanu: „«Oglinzile tacerii» s-au nascut din acea bucurie a regasirii prin dreptul la memorie. «Cine uita nu merita», spunea Nicolae Iorga. Inconjurati de tot mai multe artificii si false valori, tindem prea repede sa uitam de acele fapte si acei oameni care undeva, pe scara timpului, au nascut sensuri vii pentru o lume mai buna. Un recurs la memorie poate aduce o vindecare prin redimensionarea lucrurilor ce conteaza. Oamenii din «Oglinzile tacerii» sunt strigate mute intr-o lume a indiferentei. I-am vazut simpli, sobri si luminosi, asemenea sfintilor, demni in tragismul lor fara ostentatie. Ceva din privirile lor se vrea renascut in privirile noastre: lumina izvorata din jertfa si onoare pentru reintregirea unui neam”.

Manuell Manastireanu (n. 5 decembrie 1973, Botosani) este artist vizual, absolvent al Facultatii de Arte Plastice, Decorative si Design Iasi, clasa profesorului Dan Hatmanu, sectia Pictura (1999). Din anul 2001, este Membru al Uniunii Artistilor Plastici, filiala Iasi. A semnat, incepand cu anul 1997, 11 expozitii personale si a participat la expozitii de grup (20 la numar), in tara si in strainatate. Activ in tabere de creatie incepand cu anul 2003, a obtinut in 2010 premiul Editurii „Geea” – „Teiul de Argint”, la Botosani, iar in 2014, distinctia „Pictor al Cetatii Iasilor”, acordata de Primaria Municipiului Iasi. O mare parte din lucrarile sale se afla in colectii private din Statele Unite ale Americii, Canada, Olanda, Belgia, Germania.

Manuell Manastireanu a expus la Berlin, in cadrul expozitiei colective din Langmayer, Germania – „La Gare de l’Art”, in 2016, iar in mai 2018, a etalat pe simezele Casei de Cultura Belgo-Romana din Bruxelles prima expozitie din proiectul personal „Oglinzile Tacerii”, consacrata Centenarului Romaniei.

Citeste si  Ioana Filimon s-a întors în România, după o lună în care ar fi fost sechestrată de iubitul turc

Sursa