Nu am înțeles cum poate cineva negocia dărâmarea unui guvern neavând nici grup parlamentar și nici partid

Nu am înțeles cum poate cineva negocia dărâmarea unui guvern neavând nici grup parlamentar și nici partid


Prim-vicepreședintele PNL, Raluca Turcan, îi cere fostului premier Dacian Cioloș socoteală pentru declarațiile acestuia privind negocierile de demitere a Guvernului Dăncilă, spunând, ironic, că nu își dă seama cum, între două zboruri, președintele fondator al Mișcării România Împreună (RO+) poate dărâma un Guvern, mai ales că nu are nici grup parlamentar.

”Ca lider al grupului PNL din Camera Deputaților am discutat cu mai mulți colegi din opozie în încercarea de a ne da seama cu cine negociază dl. Ciolos dărâmarea guvernului PSD ALDE. Ne-ar fi de mare ajutor orice vot. Ar fi fost poate util ca dl. Ciolos să precizeze pe câte voturi ne putem baza din partea domniei sale la o eventuală moțiune de cenzură.
În felul acesta putem urgenta depunerea unei moțiuni care să ducă la demiterea guvernului incompetent manevrat de Liviu Dragnea (inclusiv la demiterea dnei Carmen Dan, ministru incompetent și abuziv, fost prefect de Teleorman în vremea guvernului Ciolos)”, a scris Turcan, duminică, pe Facebook.

”Deși am văzut și auzit multe în politică, încă nu am înțeles cum poate cineva negocia dărâmarea unui guvern neavând nici grup parlamentar și nici partid. În concluzie, cea mai solidă contribuție pe care dl. Ciolos ar putea-o avea la acțiunea opoziției ar fi să scoată odată actele la partidul mult promis și să se oprească din atacarea celorlalte partide care au fost în fiecare zi, nu pe sărite sau între două zboruri, în prima linie a luptei anti-Dragnea pentru apărarea democrației în România”, a mai scris Raluca Turcan.Dacian Cioloș, președintele fondator al Mișcării România Împreună, a declarat sâmbătă la Digi 24 că ”guvernul Dăncilă trebuie dat jos până la finalul lunii noiembrie, riscă să fie prea târziu dacă România preia președinția rotativă a UE”.

Cioloș a spus că în acest moment există discuții cu ”mai multe forțe din Parlament” și a făcut apel la nemulțumiții din PSD să voteze o moțiune de cenzură.

Cioloș a mai spus că ”există un risc” ca PSD și ALDE să părăsească guvernarea voluntar din cauza daunelor produse în economie și justiție.

Întrebat dacă ar fi desemnat-o premier pe Viorica Dăncilă, Cioloș a spus că nu, pentru că ”știu ce poate și ce nu poate să facă”.Întrebat dacă ar accepta din nou postul de premier dacă moțiunea de cenzură ar trece, Cioloș a spus că obiectivul său în acest moment este să construiască o nouă forță politică.

Duminică, Cioloș a lansat o serie de critici dure la adresa PNL, partid despre care spune că face parte, alături de PSD, din ”clasa politică veche”, două partide care ”vin din trecut și ne vor în trecut” și pe care sărăcia nu le deranjează ci, dimpotrivă, le avantajează (detalii aici).

Citește și: Bădălău, după ce a fost călcat de hoți: Amendat cu 5.000 de lei pentru că nu ținea pistolul în seif / I-ar putea fi anulat și dreptul de port-armă

Sursa