Amendat cu 5.000 de lei pentru că nu ținea pistolul în seif / I-a fost anulat și dreptul de a purta armă pentru o perioadă de 5 ani

Amendat cu 5.000 de lei pentru că nu ținea pistolul în seif / I-a fost anulat și dreptul de a purta armă pentru o perioadă de 5 ani
Baronul PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău, a fost amendat duminică de polițiști cu 5.000 de lei pentru că nu își ținea pistolul în seif, așa cum prevede legea.

De asemenea, lui Bădălău i-a fost anulat și permisul de port-armă pentru o perioadă de 5 ani.

Potrivit unor surse judiciare, oamenii legii încearcă recuperarea unor imagini de pe camerele de supraveghere instalate acasă la Bădălău, ipoteza luată în calcul fiind că hoții au studiat cu atenția locuința senatorului PSD înainte de a da spargerea. Anchetatorii speră ca hoții să apară pe imagini, dar din primele cercetări au constatat că toate camerele de supraveghere au fost mai mult oprite decât pornite.

Niculae Bădălău a făcut sâmbătă dimineață o plângere la Poliție, reclamând spargerea casei sale, potrivit unor surse din Poliție. Hoții i-au spart casa din Bolintin Vale, intrând mascați în timp ce senatorul era în locuință, fără ca demnitarul să audă nimic.

Potrivit surselor citate, hoții i-au furat lui Bădălău un pistol Beretta, bani, bijuterii și acte.

Inspectoratul Județean de Poliție Giurgiu are un cerc de persoane bănuite.

Potrivit legii 295 / 2004, ”titularul dreptului de deţinere a armelor letale are obligaţia să păstreze armele şi muniţiile înscrise în permisul de armă, asigurate astfel încât să nu permită accesul la ele al persoanelor neautorizate, în condiţiile prevăzute în normele metodologice de aplicare a legii”. Nerespectarea acestei prevedri se sancționează contraventional cu amendă în cuantum de 2001-5.000 lei si anularea dreptului de port și folosire a armelor. Anularea dreptului atrage după sine o interdicție de autorizare valabilă pentru 2 ani.

Potrivit aceluiași act normativ, în cazul în care arma a fost pierdută sau furată din motive imputabile posesorului, măsura anulării dreptului vine cu o interdicţie de autorizare ulterioară pentru o perioadă de 5 ani. Anularea dreptului este prevăzută de art. 45, alin. 1, lit. d) și este sancționată cu amendă în cuantum cuprins între 5.001 si 10.000 lei.

Citeste si  Cum Se împacă Horia Brenciu Cu Noii Colegi De La Vocea României

Sursa