Prabusire spectaculoasa pentru patronii unui restaurant celebru din Iasi! Din cauza datoriilor, risca sa ajunga pe drumuri. Vila este scoasa la vanzare

Prabusire spectaculoasa pentru patronii unui restaurant celebru din Iasi! Din cauza datoriilor, risca sa ajunga pe drumuri. Vila este scoasa la vanzare
• Fondatorii unuia dintre cele mai vechi localuri din Iasi are probleme financiare destul de mari • Vila din Valea Lupului, evaluata la aproape 300.000 euro, va fi scoasa la vanzare peste cateva zile • Terenul are o suprafata de 2.146 metri patrati, iar vila are 252 metri patrati • Din cauza firmelor datornice, activitatea pizzeriei a fost mutata pe o firma proaspat infiintata • „Invitam pe toti cei care doresc sa cumpere imobilul sa se prezinte la locul fixat, avand asupra lor acte de identitate, cu mentiunea ca termenul limita pentru depunerea ofertei de cumparare, insotita de dovada consemnarii cautiunii reprezentand 10 la suta din pretul de incepere a licitatiei, este ziua premergatoare licitatiei”, se arata in anuntul executorului judecatoresc Chiriac Catalin Razvan • Familia Durac a deschis o pensiune in judetul Suceava • Daniel Durac se ocupa de pensiune, iar de pizzerie este responsabil Andrei Durac

Una dintre cele mai vechi afaceri din Iasi se prabuseste incet si sigur. Din cauza datoriilor la stat, dar si al mediului concurential, o afacere de familie risca sa dispara.

Sotii Adrian si Marioara Durac au deschis in anul 2000 cunoscutul local Pizza Smile, situat pe soseaua Pacurari, nr. 126. Afacerea a mers bine o perioada lunga de timp, pana cand afacerea a fost gestionata de fiii acestora, Daniel Catalin si Andrei.

Ulterior, situatia s-a schimbat dramatic in 2008, cand fondatorii afacerii au cerut un imprumut de la BRD, sucursala Iasi. Anii au trecut, dar creditul nu a mai fost achitat.

In consecinta, sotii Durac risca sa ramana fara locuinta din comuna Valea Lupului, situata pe strada Ciresi, cu un acces foarte bun spre iesirea din localitate. Executorii judecatoresti au pregatit deja licitatia prin care se incearca vanzarea imobilului. Procedura este programata pe data de 12 noiembrie, cu un pret de pornire de 649.321 lei, adica 141.156 euro.

Insa vila a fost evaluata la 1,3 milioane lei, adica 282.000 euro. Proprietatea este compusa dintr-un teren de 2.146 metri patrati, anexa gospodareasca de 77,45 metri patrati si o vila cu un regim de inaltime de D+P+M ce are o suprafata construita de 252 metri patrati.

Citeste si  Cine este minora care a pus pe jar vineri seara autorităţile din Bucureşti sunând la 112

„Invitam pe toti cei care doresc sa cumpere imobilul sa se prezinte la locul fixat, avand asupra lor acte de identitate, cu mentiunea ca termenul limita pentru depunerea ofertei de cumparare, insotita de dovada consemnarii cautiunii reprezentand 10 la suta din pretul de incepere a licitatiei este ziua premergatoare licitatiei”, se arata in anuntul executorului judecatoresc Chiriac Catalin Razvan.

Au infintat o firma noua

Pentru ca afacerea nu mai functiona pe firmele deja infiintate, Adrian Durac a luat decizia sa mute activitatea de la Smile Pizza pe o societate infiintata in data de 19.06.2017.

Sediul social al firmei Smile Aris Sweet SRL se afla chiar la adresa vilei din Valea Lupului. Daca ne-am lua dupa ultimele date financiare, ar rezulta ca si pizzeria functioneaza la limita avariei. In 2017, cifra de afaceri era „zero”, iar pierderile de 5.483 lei, fara angajati declarati. Adrian Si Mariroara Durac mai au calitatea de asociati la Societatea Cooperativa Mestesugareasca Gradul 1 Modest, ce are ca obiect de activitate „comert cu ridicata nespecializat de produse alimentare, bauturi si tutun”.

„Inca de la infiintare ne-am preocupat in mod deosebit de respectarea retetelor, imbunatatirea acestora si am tinut cont in tot acest timp de atat de cerintele si dorintele clientilor nostri legate de calitatea meniurilor oferite, cat si de diversitatea acestora. Deviza noastra in toata aceasta perioada a fost seriozitatea si respectul pe care am incercat sa le impunem, in atitudinea noastra fata de cei care au trecut pragul localului nostru, cat si clientii care au facut diverse comenzi la domiciliu sau in alte locatii”, se arata in descrierea localului Pizza Smile.

Citeste si  Fiica lui Giani Kiriță a picat BAC-ul din vară. Ce note a luat Roxana la sesiunea din toamnă

Citeste si: Exclusiv! Tupeu de borfas! Motelul Bucium functioneaza fara autorizatie de patru ani. Vasile Puscasu: „Ma luati la intrebari pe mine?” – FOTO, VIDEO

Evaziune fiscala pe una dintre firme

Recent, inspectorii de la Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Iasi au finalizat un control efectuat la societatea Flori de Bucovina SRL fondata de fratii Durac.

Inspectorii fiscali banuiesc ca prin intermediul firmei s-a facut evaziune fiscala in valoare de 65.000 euro. Sumele suplimentare provin din neplata TVA si a impozitului pe profit. La scurt timp de la infiintarea societatii in 2011, actionariatul a fost schimbat. Fratii Durac au cedat partile sociale catre Petru Botezatu si Costel Zamfir. Insa familia Durac mai are o afacere. Au deschis Pensiunea Flori de Bucovina in localitatea Pojorata, judetul Suceava.

Citeste si: Tranzactie imobiliara record in mijlocul Iasului: se vinde un teren in valoare de peste 4 milioane euro

Aici, de afacere se ocupa Adrian Durac si Daniel, fiul acestuia. Reporterii BZI au incercat sa obtina un punct de vedere din partea afaceristilor privind anuntul facut de executori. La numarul de telefon disponibil pe pagina de prezentare a pensiunii a raspuns Daniel Durac. Acesta a precizat ca nu are vreo legatura cu vila din Valea Lupului, deoarece apartine parintilor. 

SURSA