Cum se curăță argintul. Trucuri și metode simple

Cum se curăță argintul. Trucuri și metode simple

Cum se curăță argintul. Trucuri și metode simple, accesibile oricui. Cu toţii avem obiecte din argint, fie că este vorba de bijuterii, tacâmuri sau monede. Iată cum le poţi reda strălucirea specifică, folosind doar ce ai prin casă.

Cum se curăță argintul. Cu folie de aluminiu

Pune la fiert 1 litru de apă cu o lingură de bicarbonat de sodiu şi o bucată de folie de aluminiu. Bagă timp de 10 secunde sau mai mult, argintăria în oală şi apoi scoate-o cu ajutorul unui cleşte de bucătărie. În cazul în care negreala nu dispare complet, amestecă ¼ ceaşcă  de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă. Aplică pasta obţinută cu un burete umed, apoi clăteşte şi şterge cu o cârpă uscată.Cum se curăță argintul. Cu detergent de rufe

Pentru a reda strălucirea argintului foloseşte detergent de rufe pudră. Ia un bol mediu şi tapetează-l cu folie de aluminiu şi umple-l apoi cu apă caldă. Adaugă o lingură de detergent pudră, apoi înmoaie obiectele de argint un minut. Clăteşte-le cu apă şi usucă-le la aer.

Cum se curăță argintul. Cu ketchup

Sosul de roşii se pune pe un burete şi se freacă obiectele înnegrite. Dacă nu iese patina, mai lasă să acţioneze 15 minute, apoi freacă cu o bucată de cârpă moale şi clăteşte. Dacă obiectele au anumite modele, foloseşte o periuţă de dinţi pentru a pătrunde în toate colţurile.

CITEȘTE ȘI: AI NEVOIE DE AJUTOR IN BUCATARIE? 25 DE TRUCURI PENTRU GATIT DE LA BUNICA!

Cum se curăță argintul. Cu amidon

Pasta compusă din amidon şi apă va da strălucire argintăriei tale. Aplic-o cu ajutorul unei cârpe umede, lasă să se usuce şi apoi freacă cu o ţesătură abrazivă.Citeste si  Drumul lui Liviu Dragnea, de la politicianul român care a promis cele mai mari investiții în sistemul sanitar din ultimii 30 de ani, la pacientul unei clinici private

Cum se curăță argintul. Cu dezinfectant pentru mâini

Această substanţă are şi alt rol. O poţi folosi pentru curăţarea argintului. Pune câteva picături pe o cârpă moale şi freacă obiectele.

Cum se curăță argintul. Cu suc de lămâie

Dacă vei ţine obiectele de argint o oră şi jumătate într-un bol de sprite sau 7up şi apoi le vei clăti şi le vei usca, vor străluci.

Cum se curăță argintul. Cu soluţie de spălat geamuri

Pulverizează pe o cârpă sau o perie de dinţi soluţie de curăţat geamuri şi freacă delicat argintăria, care îşi va recăpăta strălucirea originală.

CITEȘTE ȘI: LIDIA FECIORU A SPUS PRINCIPALELE TRUCURI CA SĂ AVEM O VIAȚĂ FERICITĂ: “DACĂ NU VOM ȚINE CONT DE LUCRURILE ASTEA, TOATĂ VIAȚA NOASTRĂ SE DĂ PESTE CAP”Cum se curăță argintul. Cu bucăţi de cretă

Dacă vei pune câteva bucăţi de cretă în sertarul unde îl depozitezi. Aceasta va absorbi umiditatea şi-l va proteja împotriva patinării.

Cum se curăță argintul. Cu amoniac

Dacă ai un breloc de argint, scufundă-l 10 minute într-o soluţie compusă din apă călduţă şi ½ ceaşcă de amoniac. Freacă delicat cu o cârpă, curăţă-le şi usucă-le.

Cum se curăță argintul. Cu oţet alb

Pentru bijuterii este bun şi oţetul alb. Înmoaie-le 2-3 ore într-o ceaşcă de oţet în care ai adăugat 2 linguri de bicarboant de sodiu. Clăteşte cu apă rece şi usucă cu o cârpă.

CITEȘTE ȘI: TRUCURI PENTRU UN DORMITOR CARE SA TE IMBIE LA SOMN

SURSA