Război între intelectuali. Un poet celebru l-a dat în judecată pe fostul ”jupân” de la Uniunea Scriitorilor! Motivul…Dan Mircea Cipariu și Eugen Uricaru se află în război deschis! Celebrul poet l-a dat în judecată pe fostul ”jupân” de la Uniunea Scriitorilor din România (USR), iar obiectul îl reprezintă o ordonanță președințială. Cei doi intelectuali nu se înțeleg sub nicio formă, iar , vă prezintă, în exclusivitate, detalii despre litigiul lor.

Nu este deloc liniște în rândul oamenilor de cultură! Și asta pentru că Dan Mircea Cipariu i-a deschis un proces lui Eugen Uricaru, fostul șef de la USR. Dosarul a fost înregistrat la Judecătoria Sectorului 1, iar cunoscutul poet trage speranțe că magistrații îi vor da dreptate. A solicitat o ordonanță președințială, iar instanța va hotărî câștigătorul.

Cei doi au ales să se războiască în fața magistraților din moment ce nu au ajuns la un acord. Acuzele zboară în toate direcțiile, astfel că procesul se anunță unul complicat. De precizat că între Dan Mircea Cipariu și Uniunea Scriitorilor au existat, de-a lungul timpului, numeroase litigii, inclusiv unul prin care poetul a cerut executarea silită a USR.Semn clar că intelectualii nu se mai înțeleg, din moment ce au ajuns să-și rezolve problemele în fața magistraților. Spre exemplu, în 2016, Dan Mircea Cipariu susținea că Nicolae Manolescu nu ar fi președintele de drept al USR, pentru că ar fi fost ales în baza unui statut modificat. Situația este complicată, iar , urmează să vă țină la curent cu desfășurarea ostilităților.

Cine este Dan Mircea Cipariu

Născut în 7 septembrie 1972 la București, Dan Mircea Cipariu este un scriitor și ziarist român. A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică din Capitală și este licențiat al Universității București. A fost contracandidatul direct al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor în anul 2009. Este președintele secției de poezie a USR, filiala București.

Cine deţine informaţii despre acest subiect este rugat să ne scrie la sau pe Whatsapp la 0741 CANCAN (226.226)

SURSA