Jale mare cu noul Cod Rutier: Ce pățești din această lună dacă vorbești la telefon în mașină… Șoferii au rămas interziși…Jale mare cu noul Cod Rutier: Ce pățești din această lună dacă vorbești la telefon în mașină… Șoferii au rămas interziși… Un articol de: B1.ro – 12 Oct 2018, 07:14 Auto

Folosirea telefonului mobil atunci când conduci mașina este interzisă, iar amenda pe care o riști în acest caz poate ajunge chiar și la 435 de lei.

Însă, există o excepție de la acestă prevedere, respectiv folosirea unor dispozitive de tip „mâini libere”.Această excepție de la regulă se regăsește în Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, care prevede că „conducătorilor de vehicule le este interzisă folosirea telefoanelor mobile atunci când aceștia se află în timpul mersului, cu excepția celor prevăzute cu dispozitive tip «mâini libere»”.

Prin urmare, șoferii își pot folosi telefonul mobil doar dacă nu trebuie să-l țină efectiv în mâini, scrie ziarulunirea.ro.

SURSA